Bæredygtige indkøb i fokus frem mod COP21

Europæiske borgmestre har underskrevet en deklaration, der bl.a. forpligter dem til at fremme bæredygtige indkøb som et led i kampen for at reducere CO2-udslippet – København er med i aftalen.

 I marts mødtes borgmestre fra hovedstæder og større byer i 28 lande i Paris for at deltage i det forberedende arbejde hen mod COP21, der afholdes til december.

Borgmestrene underskrev en deklaration, som bl.a. forpligter dem til at anvende offentlige investeringer til at udvikle lav-emissions løsninger og industri og til aktivt at inddrage leverandører og marked, når der samarbejdes om grønne indkøb på tværs af de europæiske kommuner og byer. Deklarationen angiver videre, at de deltagende hovedstæder og byer vil igangsætte frivillige pilotprojekter, der skal fremme indkøbsfællesskaber og fælles investeringer i miljøvenlige produkter og service.

Københavns kommunes overborgmester Frank Jensen underskrev erklæringen, som støtter op om kommunens mål om at blive verdens første CO2-neutrale storby i 2025, og man ser offentlige indkøb som væsentlig understøttende faktor for at nå målet.

København vil fremadrettet deltage i samarbejdet med andre europæiske byer om at fremme den grønne indkøbsagenda. Det sker bl.a. ved at dele ud af de mange erfaringer, kommunen har i forhold til grønne indkøb, men i lige så stor grad ved at lære af andre byer.

Erklæringen danner grundlag for, at offentlige myndigheder går sammen for at øge deres indflydelsessfære og sammen med markedet finde løsninger på nogle af de globale udfordringer, verden står overfor.


Andre artikler du kan være interesseret i:

Succes med grøn indkøbsfond i Roskilde Kommune

Samarbejde giver grønnere gevinster

Idekatalog til markedsdialog

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×