Benzin, el eller biogas? Nyt værktøj guider til indkøb af miljøvenlige køretøjer

Et nyt værktøj udviklet i Skive Kommune gør det nemmere for indkøbere at vælge de mest miljøvenlige køretøjer til kommunens ansatte.

Skive Kommune har i de seneste seks måneder fået hjælp af Miljøstyrelsens Rejsehold for grønne indkøb til at udvikle et værktøj til brug ved indkøb af køretøjer. Værktøjet skal gøre det nemmere for de decentrale indkøbere at købe de mest miljørigtige køretøjer til eksempelvis hjemmeplejen.

Værktøjet kan hjælpe med at beregne det bedste valg af køretøj ud fra kørselsbehov og andre relevante parametre og sammenligner forskellige køretøjer ud fra økonomiske eller miljømæssige betragtninger.

“Det er et skridt på vejen til at indfri vores grønne ambitioner og begrænse miljøbelastningen. Samtidigt er det et internt arbejdsredskab, der hjælper os med at lette vores arbejdsgange og effektivisere vores processer. Tidligere brugte vi i indkøbsafdelingen meget tid på at rådgive og vejlede de forskellige enheder i kommunen om indkøb af biler. I dag kan de ved hjælp af værktøjet klare det selv”, fortæller Teresa Rocatis Nielsen, teamleder for Energibyen Skive.
Læs mere om Skive Kommunes værktøj her 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×