Deltag i forums to nye temagrupper om cirkulære indkøb og om markedsdialog om innovative grønne løsninger

Temagruppen om dokumentation af grønne krav har afholdt sit første møde og deltagerne har allerede sporet sig ind på nogle mere konkrete temaer, de kan arbejde videre med på de kommende møder. Nu introduceres to nye temagrupper, som du har mulighed for at tilmelde dig: En om cirkulære indkøb og en om markedsdialog om innovative grønne løsninger.

Temagruppe om cirkulær økonomi i indkøb
Det kan være svært for indkøbere at integrere tankerne bag den cirkulære økonomi i deres indkøb – især når indkøbspolitikken skal gå hånd-i-hånd med de øvrige dagsordener i organisationen. Imens står leverandørerne og venter på, at indkøberne tager den cirkulære dagsorden til sig – deres incitament til at producere cirkulære produkter afhænger af efterspørgslen. Derfor er det relevant både for offentlige og private indkøbere samt leverandørerne at sætte sig sammen og fokusere på de muligheder, der er på området. Hvilke produktområder kan indkøberne med fordel lave ”cirkulære udbud” på, og hvordan kan udbudskriterierne skrues sammen, så man opnår den ønskede effekt? Hvilke faldgruber kan der være?

Cirkulær økonomi er et tema, der går igen fra sidste års temagrupper. Dette års temagruppe skiller sig dog ud fra sidste års, idet der mere konkret tages udgangspunkt i processen omkring, hvordan man laver cirkulært udbud. Det første møde er afsat til, at deltagere sammen kan spore sig ind på emnet og eventuelt finde frem til et produktspecifikt fokus.

Temagruppe om markedsdialog om innovative grønne løsninger
Offentligt forbrug bliver i stigende grad set som en mulig drivkraft bag nye og innovative grønne produkter og løsninger. Med den nye udbudslov er det blevet tydeligere, hvordan markedet og indkøberne kan indgå i samarbejde om at identificere og udvikle de grønne løsninger, der er behov for. Men hvordan skal man som indkøber eller leverandør gribe processen an, og hvilke gode erfaringer er der gjort, som andre kan lære af?
Spørgsmålene er mange. Derfor starter Forum for Bæredygtige Indkøb en ny temagruppe om markedsdialog om innovative grønne løsninger. Temagruppen skal sætte fokus på samspillet mellem offentlig indkøbere og private leverandører i grøn innovation og markedsdialog.

Tilmelding
Formålet med temagrupperne er at samle leverandører og indkøbere for at videndele og diskutere de muligheder, der ligger i et tættere samarbejde og mere dialog. Vil du gerne deltage i en af temagrupperne, kan du skrive en mail til ale@planmiljoe.dk. Temagrupperne varer i 5-6 måneder og afholder 4 møder undervejs.

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×