Den Grønne Indkøbsstafet: Markedsdialog og TCO er centrale værktøjer for SKI

Bæredygtighed indgår både, når SKI udvælger et sortiment, som skal sendes i udbud, og når SKI fastsætter krav til leverandørers miljø, klima og social ansvarlighed. Her er markedsdialog og TCO centrale værktøjer.

Stafetspørgsmålet til Sandie Nøhr Nielsen, udbudsjurist & TCO-ansvarlig og Anne Dorthe Baunerhøj, Udbudsjurist og CSR-ansvarlig hos SKI lyder: Hvordan vil SKI fremadrettet understøtte grønne indkøb via rammeaftalerne?

Til det svarer Sandie og Anne Dorthe: SKI ønsker at bidrage positivt til en bæredygtig udvikling. Derfor indgår bæredygtighed i vores overvejelser, når vi udvælger et sortiment, som skal sendes i udbud, og når vi fastsætter krav til leverandørers miljø, klima og social ansvarlighed.

SKI formulerer krav til både produkter og leverandører på alle indkøbsaftaler. Målet med disse krav er at sikre kunderne et udvalg af mere miljørigtige og energieffektive produkter. SKI stiller eksempelvis krav vedrørende indholdsstoffer i møbler og kemi i forbrugsartikler samt krav om bæredygtigt og lovligt træ. For at kvalitetssikre kravene inddrager SKI ofte eksterne eksperter, herunder kemikere og rådgivere.

Læs hele stafetindlægget her

Læs også

Den Grønne Indkøbsstafet: Hvordan ser Lyreco fremtiden inden for grønne indkøb

Den Grønne Indkøbsstafet: Marked og ordregivere skal spille bedre sammen

Guide til brugen af TCO i udbud 

Nyt katalog om markedsdialog af temagruppe

 

 

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×