Den kommende udbudslov kan sikre fair konkurrence for leverandører med miljømærke

Forslaget til den nye udbudslov giver offentlige indkøbere mulighed for at vælge miljømærkede varer. Det kan betyde mere ensartede miljøkrav til leverandørerne.

Vedtages den kommende udbudslov, bliver det nemmere at stille krav om miljømærker, når det offentlige køber ind. I dag findes det nordiske miljømærke, Svanen på produkter og serviceydelser inden for 46 forskellige produktgrupper i Danmark. Samlet set er mere end 10.000 forskelige produkter og serviceydelser miljømærkede enten med Svanen eller EU’s miljømærke Blomsten – lige fra vaskepulver, legetøj, maling, tekstiler og byggeprodukter til serviceydelser som rengøring, trykkerier og hoteller.

Udbudslov kan medvirke til, at der bliver stillet mere ensartede miljøkrav til leverandørerne, og at konkurrencen bliver mere fair for de virksomheder, der har et miljømærke. Berendsen Textil Service er en af de virksomheder, der hilser det nye lovforslag velkommen. Virksomheden har i mange år haft licens til Svanen på alle deres vaskerier, men man oplever, at de offentlige indkøbere ofte ikke kan vurdere leverandørernes miljøindsats, og at de derfor vægter alle leverandørerne ens.

– Den ny lov vil give indkøberne mulighed for at frasortere de leverandører, der synes grønne uden at være det og belønne dem, der reelt arbejder struktureret og målrettet med at nedsætte miljøbelastningen og kan dokumentere deres indsats i form af et miljømærke. Samtidig kan loven betyde, at miljøniveauet hæves i hele branchen. Derfor ser vi frem til, at lovforslaget bliver vedtaget, siger kvalitets- miljø- og arbejdsmiljøchef Anne-Sophie Stokbro hos Berendsen Textil Service.

Læs nyhed om udbudsloven her


Andre artikler du kan være interesseret i:

Det offentlige kan nu nemt vælge miljømærkede varer

Danmarks første bæredygtige plejecenter

Svanemærket børnehave er bygget af gamle mursten

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×