Det behøver ikke være så svært at stille miljøkrav i udbud

IKA og Forum for Bæredygtige Indkøb har holdt det første seminar i en række om de grundlæggende regler for grønne indkøb og de værktøjer, der kan gøre indsatsen lettere i praksis.

De offentlige indkøb bliver i højere og højere grad set som et strategisk virkemiddel til at drive en udvikling og bidrage til at opfylde politiske mål og visioner. Det gælder også på miljøområdet, hvor de grønne indkøb har en nøglefunktion i den grønne omstilling. Men grønne indkøb kan være svære at implementere i praksis og få til at gå hånd-i-hånd med krav til lav anskaffelsespris og øvrige ønsker til kvalitet i indkøbene.

Forum for Bæredygtige Indkøb og IKA afholder derfor en række seminarer, hvor indkøbere og andre med interesse for offentlige grønne indkøb kan høre om de tilgange udbudsjuraen tillader, andre indkøberes erfaringer og værktøjer til grønne indkøb.

Det første ”Grønne Indkøb Basis” seminar blev afholdt i Aarhus i januar. Her fortalte Karin Sonne fra Syddjurs Kommune og Anette Juhl Winther fra Århus Kommune om deres erfaringer med grønne indkøb.

Der vil i løbet af 2016 blive afholdt tilsvarende seminarer i København og Aalborg, så flere indkøbere kan høre om, hvordan de kan stille miljøkrav i udbud, uden at de nødvendigvis går på kompromis med andre målsætninger.

Læs også:

Arrangement: Introduktion til grønne indkøb

Ny vejledning: Sådan bruger I miljømærker i udbud

Nyt rejsehold giver gratis hjælp til grønne indkøb

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×