Det offentlige kan gøre en forskel – også for små virksomheders CSR-arbejde

Hvordan bygger vi de bedste vilkår for de små og mellemstore virksomheders arbejde med CSR? Det spørgsmål gav en række brancheforeninger deres bud på ved CSR-LINK-konferencen, som blev afholdt den 3. juni i København.

På konferencen var Miljøstyrelsen og Miljømærkning Danmark værter ved et mini-seminar med overskriften ”Hvordan bliver du grøn leverandør til det offentlige? ”. Direktør i Bæredygtigt Erhverv Charlotte Fischer mente, at både virksomheder, myndigheder og politikere har et ansvar for at sikre, at der kommer gang i de offentlige indkøb:

– Virksomhederne skal integrere samfundsansvar/miljø i deres forretning og gå efter anerkendte standarder og mærker. Myndighederne skal sørge for, at det er let og attraktivt også for mindre virksomheder at lade sig certificere – og sørge for kendskab til regler, mærker, redskaber og gode business cases. Sidst, men ikke mindst skal politikerne sætte mål for bæredygtige offentlige indkøb og sørge for transparens om resultater – samt benchmarke offentlige bæredygtige indkøb.

På seminaret gav tre repræsentanter for de små og mellemstore virksomheder deres bud på, hvordan man bliver grøn leverandør til det offentlige: Royal Termo Træ, Beierholms Væverier og Max Hansen Rengøring. Alle tre virksomheder har licens til Svanemærket eller EU-Blomsten. Deres fælles budskab var, at hvis man skal opnå værdi af sit arbejde med CSR, så skal man ville det og leve det. Det skal være en indgroet del af virksomhedens DNA, og alle medarbejdere skal inddrages.

Læs artiklen her.


Andre artikler du kan være intyeresseret i:

Bæredygtige indkøb i fokus frem mod COP21

Den grønne indkøbsstafet: Økonomi og effekter skal kobles til miljø og bæredygtighed

Idekatalog til markedsdialog

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×