Engangsudstyr på hospitaler koster miljøet dyrt

Hver dag vaskes og steriliseres tonsvis af pincetter, sakse og andre kirurgiske instrumenter på landets hospitaler. Men er det bedre for miljøet at gå over til engangsudstyr – og kan det svare sig økonomisk? Nej, konstaterer Region Midtjylland, der årligt bruger 15 mio. kr. på kirurgiske basisinstrumenter.

Miljøstyrelsens Rejsehold for grønne indkøb, der hjælper kommuner, regioner og andre offentlige institutioner med at blive bedre til at købe grønt, har været på besøg i Region Midtjylland. Her har de hjulpet hospitalerne med at regne ud, hvad der bedst kan svare sig økonomisk og miljømæssigt ved brug af sakse til sårskift: sakse som kan rengøres og genbruges eller engangssakse.

Resultatet af beregningerne viser, at der prismæssigt ikke er den store forskel på de to typer af sakse, men at der er et kæmpe ressourcespild ved engangssakse. Antagelsen er, at det samme gør sig gældende for lignende engangsudstyr som fx pincetter. Læs hele artiklen her

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×