FN vedtager mål for bæredygtige indkøb og globalt madspild

Ved FN’s generalforsamling den 25. september blev 17 nye ”Bæredygtighedsmål” formelt vedtaget. Blandt målsætningerne er fremme bæredygtighed i offentlige indkøb og halvering af det globale fødevarespild.

Med vedtagelsen af de 17 bæredygtighedsmål (Sustainable Development Goals) har FN sat en retning for verdens udvikling de kommende 15 år. Det 12. bæredygtighedsmål er at ”sikre bæredygtigt forbrug og bæredygtige produktionsmønstre”. Og herunder at ”fremme bæredygtige offentlige indkøb” og ”halvere globalt fødevarespild på alle niveauer”.

”Disse mål er drejebogen for en bedre fremtid. Nu skal vi bruge målene til at forandre verden. Vi vil gøre det gennem partnerskab og gennem forpligtelse. Ingen må blive efterladt”, udtalte FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, efter at målene var blevet vedtaget.

Blandt bæredygtighedsmålenes øvrige temaer er udryddelse af fattigdom, bekæmpelse af ulighed og håndtering af klimaforandringerne. De 17 mål erstatter Millenium Development Goals, som frem til i år har været FN’s rettesnor for global udvikling.

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×