Forums formandskab siger tak for i år

 

2014 bød på mange spændende arrangementer, helt nye aktiviteter og et tættere samarbejde med Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb. I 2015 venter den nye udbudslov, og der bliver igangsat helt nye temagrupper.

Den grønne tråd i Forums arbejde er videndeling og erfaringsudveksling. Derfor bød 2014 på mange anledninger til at samle kompetente og engagerede folk fra mange forskellige brancher.

Netop dét er et vigtig mål for Forum for Bæredygtige Indkøb: At vi samles på tværs og i nye sammenhænge for at løse udfordringer for bæredygtige indkøb på nye måder.

 

Temadage og morning briefs

I sensommeren inviterede Forum eksempelvis til temadag om bæredygtige indkøb af tunge køretøjer på Frederiksberg, og for nylig afholdt Forum en konference i samarbejde med Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb med bl.a. miljøministeren på talerstolen.

Forum har i løbet af året afprøvet en ny form for arrangement. Med morning briefs er målet at samle aktører inden for grønne indkøb i et lidt lettere set-up end klassiske seminarer og workshops. Programmet er relativt kort, stilen er mere åben med fokus på diskussioner og dialog end ved en typisk oplægsrække.

Debuten hos Dansk Industri var yderst vellykket med stort fremmøde og diskussionslyst. Derfor glæder vi os til at kunne invitere til flere morning briefs i det nye år.

Udover at afholde arrangementer har Forum været repræsenteret ved både danske og udenlandske events – blandt andet det årlige Ecoprocura, som i 2014 blev afholdt i Ghent. Læs mere her

Det er fantastisk at opleve, at så mange har lyst til at deltage aktivt i arrangementerne, og for os i formandskabet er det en stor fornøjelse, at så mange vil dele ud af deres viden og erfaringer.

 

Nye kræfter og fælles sekretariat

Forums styregruppe er i årets løb udvidet med nye stærke og engagerede kræfter  fra forskellige sektorer og fra både det offentlige og det private: Københavns Kommune, Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Danmarks Naturfredningsforening, Green Network/Key2Green og Madkulturen sidder nu med til bords.

Fra formandsskabets side er vi meget glade for den vigtige indsats, alle styregruppens medlemmer lægger i Forum, og vi glæder os til fortsat samarbejde.

Også samarbejdet med Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb er blevet styrket i 2014. Forum og Partnerskabet bliver nu understøttet af et fælles sekretariat med det formål at styrke synergien mellem de to. Læs mere om samarbejdet her

Samarbejdet har blandt andet ført til en vellykket årskonference, hvor gode debatter mellem blandt andet offentlige og private indkøbere og leverandører afspejlede det store udbytte, samarbejdet kan medføre. Vi glæder os til fortsat at samarbejde og lære af hinanden.

 

Ny hjemmeside – let adgang til viden og værktøjer

I november lancerede Forum sin nye hjemmeside. Målet med den nye side er at skabe en nem og inspirerende platform for viden og værktøjer om bæredygtige indkøb.

Vi håber, at mange af jer har lyst til at gå på opdagelse og lade jer inspirere.

 

De gode historier bliver skrevet

Forum holder øje med de gode historier og har i løbet af året skrevet flere artikler om blandt andet cirkulær økonomi i Herning Kommune, økologisk omlægning af et plejehjemskøkken, bæredygtigt plejehjemsbyggeri samt elbiler i Frederiksberg Kommune.

Artiklerne er udgivet i forskellige blade og magasiner som Statsindkøb og Magasinet Pleje, og de kan også findes her

 

Nye temagrupper i 2015

2015 tegner allerede nu til at blive et år, hvor der bliver meget at tage fat på. Efter nytår starter Forum nye temagrupper om TCO (Total Cost of Ownership eller på dansk totalomkostninger), markedsdialog og cirkulær økonomi.

Temagrupperne skal indsamle viden og erfaring om specifikke emner inden for grønne og bæredygtige indkøb. Det drejer sig både om videndeling blandt medlemmerne selv og videre ud til en bredere kreds.

Temagrupperne er et unikt forum at arbejde med relevante emner i. Vi har brug for at være mange til at tage store skridt i det nye år, så skynd dig at tilmelde dig en eller flere af de spændende temagrupper.

Læs mere om temagrupperne her

 

Den nye udbudslov

Den nye udbudslov er netop sendt i høring, og vi glæder os til at se, hvad den kommer til at betyde for mulighederne for bæredygtige indkøb.

Formandskabet er i udgangspunktet meget positive over for lovudkastet. Udbudsloven vil uden tvivl blive et tema, som Forum vil beskæftige sig med i 2015.

Læs mere om den nye udbudslov her 

 

Vi glæder os til en masse spændende arrangementer og arbejde i det nye år.

Mange venlige hilsner Rikke Dreyer og Jakob Lamm Zeuthen

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×