Hvem skal vinde Grøn Indkøbspris 2015?

Du kan være med til at bestemme, hvem der skal vinde Grøn Indkøbspris. Besøg Forums hjemmeside og stem på din favorit blandt de fire nominerede.

Nu er tiden kommet til at finde vinderen af Grøn Indkøbspris 2015. Mange gode kandidater sendte ansøgninger til Forum for Bæredygtige Indkøbs sekretariat, og af dem blev fire udvalgt af en jury bestående af fire medlemmer fra Forums styregruppe. Du kan stemme på de nominerede her. De nominerede er:

 • Teknik og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune og Bryde & Sønner flytter barren for grønne krav: Københavns Kommune har stillet kontraktlige  krav til vinderen af udbud om flytteydelser, og Bryde & Sønner har mere end levet op til forpligtelserne. Firmaets flyttekasser er 100% genbrugsfibre, og i virksomhedens bygninger er der blevet opsat 3. generations LED-belysning og lyssensorer. Miljøgevinsterne omfatter energibesparelser, brug af bæredygtige materialer og mindre trafikal forurening.
 • Lyreco gør de grønne produkter til det lette valg: Lyreco leverer kontorartikler til professionelle, og for Lyrecos kunder er de grønne løsninger blevet nemme at vælge. På virksomhedens netbutik er de grønne produkter tydeligt mærkede. Produkternes leverandører er tydeligt opgivet, så en eventuel kontrol bliver nemmere for indkøberen, og man kan filtrere søgningen på specifikke mærker; Svanemærket eller FSC. Man kan også udskifte produkter i indkøbsvognen til grønne alternativer med et tryk på en ”grøn” knap.
 • Kolding Kommune køber brintbiler og indgår partnerskab om etablering af brinttank: Kolding kommune har valgt at investere i brintbiler og har indgået partnerskab om etablering af infrastruktur for at fremme den grønne omstilling. For kommunen handler det ikke bare om at løse egne transportbehov, men også om at skabe rammerne for, at borgere i fremtiden kan køre i biler, der kører på brint. Kombinationen af brintbil og tankstation giver erfaring med den daglige drift af en brintbil, der kan bruges af borgere og erhvervsliv.
 • Roskilde Festivals madboder omlægger til økologi: Festivalens madboder kan snart ikke længere vælge, om deres råvarer skal være økologiske eller konventionelle. Til årets festival havde madboderne nået minimum 45 % økologi. Med en treårig strategi for fødevarer er festivalen på vej mod 90 % økologi. Desuden arbejdes der med at få lokale råvarer, råvarer der er socialt bæredygtige, at nedbringe ressourceforbruget i forbindelse med madvarerne, og at minimere madspild. Roskilde Festival gør dermed en stor indsats for at påvirke en hel generation af festivalgæster; en målgruppe, der ellers kan være svær at nå.

Læs mere om de nominerede og giv din stemme her

Prisen bliver uddelt i Grøn Indkøbsuge, når Forum for Bæredygtige Indkøb afholder sin konference i samarbejde med Partnerskab for Offentlige Indkøb. Det foregår torsdag den 5. november kl. 13-16 i København. Læs mere om indkøbsugen her

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×