Gode inspirationscases om TCO søges

TCO-beregninger kan bidrage til at sikre kosteffektive og miljøvenlige indkøb. Forums temagruppe vil derfor udarbejde et inspirationskatalog og efterlyser praktikernes gode erfaringer.

Beregninger af TCO (Total Cost of Ownership) anvendes i stigende grad i udbuds- og evalueringsprocesser for at sikre, at et indkøbt produkt er det billigste i hele sin levetid og ikke blot har den laveste indkøbspris. Brugen af TCO kan også give miljømæssige gevinster i form af et lavere vand- eller energiforbrug og muligheder for at reparere og forlænge levetid.

Forum for Bæredygtige Indkøb har nedsat en temagruppe om TCO, som gennem det seneste halve år har arbejdet på at afdække en række af de barrierer og udfordringer, der kan være for at udbrede brugen af TCO yderligere. Temagruppens arbejde resulterer i et inspirationskatalog, der kan hjælpe udbydere og indkøbere i TCO-processen. Kataloget vil bl.a. give gode argumenter for, at TCO-beregninger kan være et ressourceeffektivt værktøj at anvende, samt vise gode cases, der illustrerer arbejdsprocessen og de resultater, der er nået med anvendelsen af TCO-beregninger.

Temagruppen efterlyser derfor praktikere, der har gode erfaringer med anvendelse af TCO-beregninger. Hvad enten du er udbyder eller leverandør, vil vi gerne høre fra dig. Din casehistorie kan være netop den, der kan hjælpe andre i arbejdet med at sikre kosteffektive og miljøvenlige indkøb. Kontakt Ane Kirstine Aare i Sekretariat for Grønne Indkøb på aka@planmiljoe.dk.

Læs mere om TCO her.


Andre artikler du kan være interesseret i:

Gladsaxe Kommune når klimamål med LED og solceller

10 gode råd til beregning af totalomkostninger

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×