Grøn Indkøbsuge 2016 er i gang

Uge 45 sætter igen i år fokus på, hvordan grønne indkøb i det offentlige kan bidrage til en mere bæredygtig udvikling, og hvordan man griber arbejdet an i praksis.

8/11- 2016

Offentlige indkøb kan være en driver for den grønne omstilling og samtidig give sorte tal på bundlinjen. Derfor sætter Grøn Indkøbsuge igen i år fokus på grønne offentlige indkøb, og hvordan man kan fremme værktøjer og dele erfaringer på området.

Grøn Indkøbsuge giver mulighed for at skabe opmærksomhed om værktøjer til bæredygtige indkøb og udbrede kendskabet til de gode eksempler, fortæller Rikke Dreyer, der er chefkonsulent i Miljømærkning Danmark og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb.

– Skal vi for alvor nedbringe vores fodaftryk, så er det ved at købe produkter, der har en mindre miljøbelastning i hele værdikæden. Der er heldigvis stigende fokus på den kæmpe miljø- og klimabelastning, der gemmer sig i vores indkøb, men der er stadig mange udfordringer for de indkøbere, der i praksis skal efterspørge de bæredygtige løsninger, siger Rikke Dreyer.

Uge 45 byder derfor på seminarer om totalomkostningsberegninger, fødevareindkøb og miljømærker. Seminarerne afholdes af en række offentlige aktører og Forum for Bæredygtige Indkøb. Fredag afsluttes ugen med den store nordisk konference ’Green Growth through Public Procurement’, der sætter fokus på grønne indkøb og cirkulær økonomi.

Partnerskabet fylder 10 år

Partnerskabet for Offentlig Grønne Indkøb fylder 10 år i 2016, og det vil blive fejret på den nordiske konference. Partnerskabet er et af de danske initiativer, der giver offentlige indkøbere mulighed for at gå sammen om at stille grønne krav i indkøb. Region Midtjylland er en af de aktører, der arbejder aktivt med at fremme grønne indkøb.

– Region Midtjylland prioriterer den grønne omstilling højt. Vi har et ønske om at være med helt fremme og skubbe på udviklingen af grønne løsninger og produkter. Indkøbsområdet påvirker hele regionen og er derfor et vigtigt indsatsområde i den grønne omstilling, siger Bent Hansen, der er regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Dernæst går grønne løsninger og besparelser ofte hånd i hånd, da et mindre ressourceforbrug kan give besparelser på driftsudgifterne, lyder det fra Region Midtjylland.

Udover Region Midtjylland tæller Partnerskabet 15 medlemmer fra regioner, kommuner og det offentlige.

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×