Grøn Indkøbsuge 2015 afholdes i hele Norden

Indkøbsugen skal sætte fokus på, hvordan grønne indkøb kan bidrage til en mere bæredygtig udvikling, og hvordan man griber arbejdet an i praksis.

I uge 45 afholdes Grøn Indkøbsuge, hvor du kan blive opdateret med den nyeste viden om bæredygtige indkøb. Grøn Indkøbsuge er et fælles nordisk projekt med støtte fra Nordisk Ministerråd. Udover Danmark deltager også Sverige, Island, Finland og Norge.

– Skal vi for alvor nedbringe vores fodaftryk, så er det ved at købe produkter, der har en mindre miljøbelastning i hele værdikæden. Der er heldigvis stigende fokus på den kæmpe miljø- og klimabelastning, der gemmer sig i vores indkøb, men der er stadig mange udfordringer for de indkøbere, der i praksis skal efterspørge de bæredygtige løsninger. Grøn Indkøbsuge skal blandt andet skabe opmærksomhed om værktøjer til bæredygtige indkøb og best pratice cases. Derfor er vi også rigtig glade for at få mulighed for at bruge indkøbsugen til at dele viden og erfaringer med både danske og nordiske kollegaer, siger Rikke Dreyer, der er formand for Forum for Bæredygtige Indkøb.

Flere organisationer har allerede sagt god for, at de vil lave arrangementer eller bidrage med faglige oplæg. Tanken er, at der skal være arrangementer i hele landet, så Rikke Dreyer opfordrer alle til at bidrage.

På Forums hjemmeside og på LinkedIn kan du løbende finde nyt om Indkøbsugen. Har du eller din organisation spørgsmål eller forslag til arrangementer, faglige temaer eller markedsføringsinitiativer, så er du velkommen til at kontakte Rikke Fischer-Bogason i Sekretariat for Grønne Indkøb på rfb@planmiljoe.dk. Sekretariatet koordinerer ugens aktiviteter og kan bidrage til planlægning og markedsføring af seminarer og events om grønne og bæredygtige indkøb. Du kan følge med i planlagte arrangementer i løbet af indkøbsugen her.

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×