Grøn Indkøbsuge – private og offentlige aktører mødtes om de grønne indkøb

Seminarer og workshops satte fokus på grønne og bæredygtige indkøb i sidste uge, hvor Forum afholdt Grøn Indkøbsuge øst og vest for Storebælt. Private og offentlige aktører deltog i de mange arrangementer, hvor alt fra TCO-beregninger til ansvarlige indkøb af oksekød var på dagsordenen.

De fleste, der arbejder med indkøb – og ikke mindst de grønne indkøb – oplever, at der er behov for videndeling og dialog om de produkter og services, der købes ind, samt de udbudsmetoder der anvendes i processen. Det afspejledes tydeligt i de arrangementer, der blev holdt i sidste uge under Grøn Indkøbsuge. Både leverandører og indkøbsfaglige deltog og var diskussionslystne.

En stor tak skal lyde til både de, der deltog ved arrangementerne, og de, der var partnere i afholdelsen. IKA, Miljømærkning Danmark, Københavns Kommune, SKI, Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, DIEH og NEPCon var alle medarrangører af spændende og relevante seminarer.

Torsdag afholdt Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb årskonference under temaet ”Grønne Indkøb – I Politik og Praksis”. Et af højdepunkterne var uddelingen af Grøn Indkøbspris 2017, som gik til 3R Kontor. De øvrige nominerede var Aalborg Kommune for deres cirkulære indkøb af læringsmiljøer og Fischer Lighting for deres innovative retrofitting system til belysning. Det er tredje år i træk, at Forum for Bæredygtige Indkøb uddeler den årlige pris for at anerkende de aktører, der gør en særlig indsats for de grønne indkøb.

Se præsentationer af de tre nominerede i de korte videoer, der blev vist ved prisuddelingen, samt en kort stemningsvideo fra dagen:

Årskonference – uddelingen af Grøn Indkøbspris

Vinder af Grøn Indkøbspris 2017 – 3R Kontor

Nomineret til Grøn Indkøbspris 2017 – Fiscerher Lighting

Nomineret til Grøn Indkøbspris 2017 – Aalborg kommune


SE OGSÅ

120 nordiske fagfolk diskuterede grønne indkøb

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×