Guide til brugen af TCO i udbud

Forum for Bæredygtige Indkøbs temagruppe om totalomkostninger (TCO) har udarbejdet en guide, der bygger på erfaringer fra leverandører og offentlige indkøbere i praksis.

http://www.ansvarligeindkob.dk/total-cost-of-ownership/

Guiden indledes med budskabet ”TCO betyder sund fornuft”, og det kan lyde indlysende, at man skal have øje for andet end indkøbsprisen. Men i virkelighedens verden er der en lang række udfordringer ved at tænke TCO ind i udbud. Guiden pointerer bl.a., at man altid skal overveje ordrens størrelse i TCO-vurderingens tidsforbrug, og at det er vigtigt at have baglandet med, så der kan afsættes tid i udbudsfasen til foranalyse og markedsdialog. Og så er det vigtigt, at der tages et opgør med kassetænkningen, så indkøbs- og drftsbudgettet ikke opfattes som to helt separate enheder. Guiden viser også vej til konkrete TCO-beregninger og giver en række eksempler på brug af TCO.

Guiden blev præsenteret under Grøn Indkøbsuge på seminaret ”TCO i praksis”, der blev afholdt af SKI, Dansk Erhverv og Forum for Bæredygtige Indkøb.

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×