Husk kontraktopfølgningen efter udbudsprocessen er afsluttet

En sag fra Miljøstyrelsens kemikalieinspektion er en påmindelse om, at det er vigtigt at følge op på, om leverandørerne lever op til udbudsmaterialets kriterier og kontraktens krav.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har sammen med Arbejdstilsynet netop afsluttet en kontrolkampagne af rengøringsmidler, desinfektionsmidler og kosmetiske produkter, som sælges til offentlige institutioner under SKI-aftalen. I alt blev 49 forskellige rengøringsprodukter kontrolleret for, om indholdet i produkterne og deres markedsføring var i overensstemmelse med de krav, der gælder for faremærkning, klassificering og anden deklarering.

Gennemgangen viste, at nogle produkter indeholdt stoffer, der ikke levede op til de funktionskrav, som SKI-kontrakten specificerede.

Fire produkter var ikke faremærket korrekt for ætsende egenskaber, og to af dem manglede også faremærkning for miljøfarlige egenskaber. Leverandørerne fik dog hurtigt rettet op på fejlen, så de nu lever op til kravene og dermed indkøbsaftalen.

Selvom det ikke er indkøbernes opgave at sikre, at loven overholdes, er sagen et eksempel på, at det kan være relevant at bruge ressourcer på at følge op på indkøbte varer og services i kontraktperioden. Ikke mindst hvis der er stillet krav, som ikke kontrolleres af 3. part. Gennemgangen synliggjorde også, at ikke alle leverandører er opmærksomme på den nye CLP-lovgivning vedrørende faremærkninger og klassificeringer.

Læs vejledning om kontraktopfølgning på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside

Læs mere om CLP på Miljøstyrelsens hjemmeside

Nordisk Grøn Indkøbsuge har arrangementer om miljøkrav. Hør blandt andet om kontrol af miljøkrav i udbud og dokumentation for bæredygtigt træ i byggeriet

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×