Forums temagruppe afprøver principperne for cirkulær økonomi

Fremtidens børnehaver skal være fri for farlig kemi, uden affald og have et bedre indeklima. Forums temagruppe vil afprøve principperne for cirkulær økonomi i praksis og er i dialog med Københavns Kommune om muligheden for et pilotprojekt.

Mange taler om cirkulær økonomi som en af løsningerne på miljø- og ressource-udfordringerne, men endnu er der ikke mange eksempler, der viser, hvordan det gøres i praksis. Forums temagruppe om cirkulær økonomi vil derfor arbejde konkret med principperne i offentlige indkøb. Gruppen er nu i dialog med Københavns Kommune for at se på muligheder for cirkulære og bæredygtige børnehaver.

Ideen er, at en eller flere børnehaver skal være pilotprojekt for omstilling til cirkulær økonomi. Temagruppen arbejder for at finde konkrete eksempler på aktiviteter, som en børne- og ungdomsinstitution kan implementere på kort sigt, blandt andet ved at leje og lease produkter, som er produceret af genanvendte materialer uden farlig kemi. Projektet skal være en showcase for, hvad der kan være muligt for institutionerne, og på længere sigt kan erfaringerne komme i spil i resten af landet.

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×