Hvordan kan miljøledelsessystemer og miljømærker bidrage til at stille hensigtsmæssige miljøkrav i EU udbud?

Nordisk Ministerråd har netop publiceret en vejledning til at anvende miljøledelsessystemer og miljømærker i EU udbud samt et tillæg om danske regler på området. Vejledningen og tillægget præsenterer de juridiske retningslinjer, der knytter sig til de forskellige faser af et udbud.

 

Er du i tvivl om, hvordan du kan inddrage miljømærker og miljøledelsessystemer, når du formulerer dine udbud, er der nu hjælp at hente. En ny vejledning præsenterer de juridiske retningslinjer, som gælder for området. Når man bruger vejledningen, er det vigtigt at tage hensyn til den nationale gennemførelse af direktiverne, fordi der kan være forskelle i den nationale implementering. I Danmark gælder dette eksempelvis reglerne vedrørende accept af anden passende dokumentation. Disse særlige danske regler er beskrevet i et tillæg til den nordiske vejledning.

Vejledningen udspringer af det nordisk samarbejde, ”Grøn Vækst”, hvis formål er at skabe en fællesnævner for implementering af grønne indkøbspolitikker på tværs af de nordiske lande. Der blev i projektet afholdt en række nationale workshops. Det kom der en god dosis viden og en række anbefalinger ud af, som nu er samlet i vejledningen.
Find vejledningen og tillægget om de danske særregler her


SE OGSÅ

NY VEJLEDNING: SÅDAN BRUGER I MILJØMÆRKER I UDBUD

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×