Idekatalog til markedsdialog

Indkøbere vil gerne anvende markedsdialog men efterspørger mere viden og inspiration. Forums temagruppe om markedsdialog vil derfor udarbejde et idekatalog og efterlyser gode cases.

Forums temagruppe om markedsdialog har undersøgt i hvor høj grad markedsdialog anvendes i forbindelse med udbud, og hvilke fordele og udfordringer indkøberne oplever.

Over 80% af dem, der deltog i undersøgelsen, har erfaring med markedsdialog og er overordnet meget positivt indstillede over for metoden. Erfaringen er, at det største udbytte opnås ved individuelle møder med leverandører fremfor større møder, hvor flere leverandører er til stede. Det opleves, at leverandørerne holder kortene tættere til kroppen, hvis konkurrenterne kan lytte med. Det betyder samtidig, at det er problematikken vedrørende opretholdelse af ligebehandlingsprincippet, der giver de største udfordringer for indkøberne.

Blandt gevinsterne ved markedsdialog nævnes, at udbudsmaterialet typisk bliver bedre. Når indkøberen får viden om, hvad markedet kan levere, kan udbudsmaterialet skrives, så leverandørerne kan leve op til kravene. Samtidig er markedsdialogen med til at sikre, at det er de mest egnede varer og serviceydelser, der investeres i set i forhold til udbyderens behov.

Flere af de indkøbere, der ikke har erfaring med markedsdialog, fortæller i undersøgelsen, at de ikke har tilstrækkelig viden om de juridiske rammer for metoden. De mangler viden om, hvordan markedsdialogen kan gennemføres og de frygter også, at det er meget tidskrævende.

Forums temagruppe om markedsdialog er ved at udarbejde et idekatalog med gode argumenter for markedsdialog og inspiration til, hvordan arbejdet kan gribes an. Gruppen efterlyser gode eksempler på, hvordan markedsdialog har været anvendt i et udbudsforløb.

Hvis du kender en case, vi skal kigge nærmere på, så er du velkommen til at kontakte Marie Rementorp, mr@planmiljoe.dk.


Andre artikler du kan være interesseret i:

Katalog til ministeren

Krav og dialog gør leverandørerne grønnere

Varm luft løser problem med opløsningsmidler i Albertslund

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×