Indkøbernes udfordringer på dagsordenen: Kommunikation og implementering af grønne indkøb

Hvordan sikres det, at organisationens strategi for grønne indkøb får et fingeraftryk i udbuddene, og hvordan kan man arbejde for, at de decentrale indkøbere anvender de miljøvenlige aftaler, der er indgået? Det var nogle af de spørgsmål, som en række oplægsholdere forsøgte at svare på til Morning Brief fredag den 26. august.

Odense Kommune var vært, og udbudschef Cecilie Schwartz Førby lagde ud med at fortælle, hvordan de arbejder med grønne indkøb i Odense Kommune. Hun fremlagde blandt andet to grønne projekter inden for indkøb af elbiler og arbejdstøj til hjemmeplejen. Her var kommunikation til medarbejdere og borgere medvirkende til, at projekterne blev en succes.

Dernæst fortalte Betina Bergmann Madsen, udbudsjurist i Københavns Kommune, om Københavns model for kommunikation inden for fødevareudbud. Betina har været drivkraft bag initiativet ”forsamlingshus” under udbudsprocessen, hvor alle køkkener og decentrale enheder bliver inviteret til fællesmøde for at drøfte og få svar på spørgsmål om udbuddet og den videre proces.

Efter en række nysgerrige spørgsmål og inputs fra deltagerne blev fokus rettet mod det organisatoriske element bag kommunikation og implementering af strategier for grønne indkøb. Her belyste Bjørn Bauer fra PlanMiljø, hvordan man kan implementere den grønne strategi gennem konceptet ’De Syv Organisatoriske Elementer’.

Vi siger tak til deltagere og oplægsholdere for en inspirerende formiddag.

 

Hent oplæg fra dagen her:

Cecilie Schwartz Førby

Betina Bergmann Madsen

Bjørn Bauer

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×