Netværk fordobler andel af miljømærkede indkøb på to år

Afrapportering fra virksomhederne i Netværk for Miljømærket Indkøb viser, at netværkets medlemmer på to år har fordoblet andelen af miljømærkede produkter og ydelser i driftsleddet. Netværket har dermed været med til at sikre en markant stigning i udbuddet af produkter og tjenesteydelser, der er mærket med Svanemærket eller EU-Blomsten.

15 store private virksomheder har en klar kurs mod mere bæredygtighed. Det sker gennem Netværk for Miljømærket Indkøb, der er Miljømærkning Danmarks netværk af virksomheder, som sætter fokus på miljø i de indirekte indkøb. Indirekte indkøb vedrører driften af virksomheden og er f.eks. kontorartikler, møbler, kantine og rengøringsydelser.

Netværkets grundidé er at gøre professionelle indkøb til en stærk drivkraft mod et mere bæredygtigt samfund. Det gør de bl.a. ved at forpligte sig til at øge andelen af miljømærkede indkøb fra år til år.

Virksomhederne indrapporterer årligt miljømærkede indirekte indkøb inden for 10 produktområder. Afrapporteringen viser, at det først og fremmest er rengøringsprodukter, som netværkets medlemmer køber ind. Men andre varegrupper er godt på vej.

”Vi oplevede en stor efterspørgsel på netop svanemærket rengøring fra vores netværksmedlemmer. Indkøb af rengøringsydelser har derfor fungeret som pionerkategori, som netværket så at sige har øvet sig på” fortæller Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Næst efter rengøringstjenester følger vaskerier og kontorartikler som de områder, hvor der er størst andel af miljømærkede indkøb.

”Netværket har lige nu fokus på tre områder: kontormøbler, kantiner og konference/hotel. På de områder kan virksomhederne se, at de har et uudnyttet potentiale i forhold til at vælge miljømærket. Forhåbentlig kommer vi om nogle år til at se en lignende udvikling på disse områder,” siger Martin Fabiansen.

Læs mere her

Læs også:

Nyt rejsehold giver gratis hjælp til grønne indkøb

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×