Nordiske arrangører gør klar til en inspirerende Grøn Indkøbsuge 2015

Uge 45 er lige om hjørnet, og programmet for Grøn Indkøbsuge er nu næsten klar i alle fem nordiske lande. Her er et udpluk af de mange arrangementer, som svenske, norske, islandske og finske arrangører har på programmet.

Erfaringer deles på tværs af Øresund
Den 5. november kl. 10-15 inviterer Öresundskomiteen, Region Hovedstaden og Region Skåne til seminar om bæredygtigt indkøb af hospitalsudstyr. Her fortæller de to regioner, hvordan de arbejder med bæredygtige indkøb og om den videre proces. Regionerne går også i dybden med deres strategiske målsætninger. Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig på Öresundskomiteens hjemmeside.

Spil dig til mere bæredygtige indkøb
Procura er et nyt indkøbsspil, hvor indkøbere, teknikere og politikere på en sjov og inspirerende måde bliver klogere på hvilke barrierer, der står i vejen for at komme i mål med bæredygtige indkøb. Spillet præsenteres under indkøbsugen, hvor repræsentanter fra de tre faggrupper sammen vil gennemføre et bæredygtigt indkøb. Det foregår fredag den 6. november kl. 10 og afholdes af Hållbar Utveckling Skåne og Öresundskomiteen. På dagen vil fagpersoner fra både Danmark og Sverige deltage.

EU-direktiv skaber nye muligheder for norske indkøbere
I begyndelsen af 2016 vil Norge have implementeret det nye EU-direktiv for offentlige indkøb. På seminaret ”Miljørevolusjon i offentlige Innkjøp” vil interesserede kunne blive klogere på de muligheder, som direktivet skaber i forhold til at skabe grønnere indkøb. I Norge er Stiftelsen Miljømerking  hovedarrangøren bag Grøn Indkøbsuge. Miljømerking Norge er ansvarlig for det nordiske miljømærke Svanemærkets udbredelse i Norge.

Læs mere her

Webinar om indkøb af bæredygtigt tøj og tekstil
Den finske tovholder for Grøn Indkøbsuge er organisationen Motiva, som er det nationale fokuspunkt for bæredygtige indkøb. Motiva afholder et webinar, hvor finsktalende med interesse for bæredygtige indkøb kan blive klogere på, hvordan indkøb af tøj og tekstil bedst gribes an.

Miljømærket præsenterer produkter på Island
I Island står Miljøministeriet for Grøn Indkøbsuge. Den primære aktivitet er en produktpræsentation i regi af Miljømærket. Formålet er at vise miljømærkede produkter frem for offentlige indkøbere for at gøre det mere synligt, hvad bæredygtige indkøb kan betyde.

Læs om de danske arrangementer på Forums hjemmeside
I Danmark er der indtil videre planlagt 10 spændende arrangementer i uge 45. Du kan følge med i opdateringerne om de enkelte arrangementer her

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×