Ny global leverandørundersøgelse ser på effekten af indkøbspraksisser på arbejdsforhold

27/09/2017

Af Dansk Initiativ for Etisk Handel, DIEH


En ny guide om ansvarlige indkøbspraksisser til virksomheder ser dagens lys. Guide to Buying Responsibly, er resultatet af en global undersøgelse, som også omfatter danske virksomheder, herunder dansk detail. Guiden er blevet til i et samarbejde mellem Joint Ethical Trading Initiaves, som indbefatter Dansk Initiativ for etisk handel (DIEH) og søsterorganisationerne, ETI-UK og IEH Norge.

Vejledningen, Guide to Buying Responsibly, stiller skarpt på best practices og værktøjer, der gør virksomheder bedre i stand til at arbejde ansvarligt og i tråd med FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv samt FNs verdensmål for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling. Som noget særligt trækker Guide to Buying Responsibly på en global undersøgelse foretaget i partnerskab med International Labour Organization (ILO).

Indkøbere spiller central rolle

Ifølge Mette Boye, direktør i DIEH, er det vigtigt at virksomheder i højere grad tager hensyn til leverandører og anerkender, at ansvarlige indkøbspraksisser bringer forretningsmæssige fordele med sig. ”Leverandørundersøgelsen afslører, at der er langt igen, og at det kræver en ekstra indsats at hæve etiske standarder blandt leverandører – en indsats som dog i sidste ende vil styrke ansvarlighed i globale leverandørkæder i kraft af øget kvalitet og produktivitet og færre risici i produktionen af varer”, fortæller Mette Boye.

Guide to Buying Responsibly er henvendt indkøbere og ledere, og indbefatter et blik på hele indkøbscyklussen. Den indeholder praktiske ideer og anbefalinger i forhold til sourcing-strategier, produktudvikling, prisforhandlinger samt forhandling af fair kontrakter.

Læs mere om resultaterne af undersøgelsen og guiden her.

Arrangementskalender:


SE OGSÅ: 

DEN GRØNNE INDKØBSSTAFET: VI SKAL UDFORDRE MARKEDET FOR AT HØJNE BÆREDYGTIGHED I VORES AFTALER

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×