Nye anbefalinger til regeringen om samfundsansvar i offentlige indkøb

27/09/2017


Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst har givet en række anbefalinger til regeringen om samfundsansvar i offentlige indkøb. Det anbefales blandt andet, at Forum for Bæredygtige Indkøb deltager i etableringen af et netværk til videndeling om brug af samfundsansvarlige krav i offentlige indkøb.

Hvad kan det offentlige gøre for at fremme gode rammer for, at samfundsansvar indgår som indsatsområde i offentlige indkøb? Dette spørgsmål søger Dialogforum for Samfundsansvar at besvare i en ny række anbefalinger, der er givet til regeringen. Det bliver bl.a. tilrådet, at regeringen og politikere i regioner og kommuner formulerer klare politiske forventninger til offentlige indkøb, der fremmer både mere effektive, mere ansvarlige og mere bæredygtige indkøb. Ligeledes anbefales det, at der stilles mere ensrettede krav om samfundsansvar, og at videns- og kompetenceopbygning om samfundsansvar skal fremmes; eventuelt i samarbejde med Forum for Bæredygtige Indkøb.

Der er bred enighed i Dialogforum om, at det er både nødvendigt og muligt at identificere og gennemføre konkrete tiltag til fremme af både mere effektive og mere ansvarlige, bæredygtige offentlige indkøb. Læs mere og se anbefalingerne her.

Dialogforums formål: 

Dialogforums formål er at understøtte virksomhedernes arbejde med at tage samfundsansvar og de socialøkonomiske virksomheders arbejde med at skabe vækst på en måde, der skaber størst mulig værdi for den enkelte virksomhed og samfundet. Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst skal bl.a. indhente, udvikle og formidle international og national viden om tendenser inden for samfundsansvar og socialøkonomiske virksomheder.
Ligeledes skal Dialogforum fremme virksomhedernes engagement i opfølgning på FN-verdensmålene for bæredygtig udvikling og fremme partnerskaber for samfundsansvar og vækst og samfundsgavnlige investeringer.
Dialogforum er sammensat af i alt 15 medlemmer inkl. formanden. Du kan læse mere om Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst her.


SE OGSÅ:

DEN GRØNNE INDKØBSSTAFET: DET ER KOMMUNERNES TUR TIL AT LØBE MED STAFETTEN

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×