Nyt arbejdsredskab til udbudsjurister

Københavns Kommune har udarbejdet et arbejdsredskab til udbudsjuristerne – et ”Paradigme for miljø- og klimakrav” i udbud.

Paradigmet indeholder alle de miljø- og klimakrav, som Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har vedtaget skal være en del af et udbudsmateriale –enten i form af et kontraktvilkår eller som mindstekrav i en kravspecifikation. For eksempel er kravene fra Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb indsat.

Dokumentet indeholder også en liste med inspiration til, hvilke andre miljø- og klimakrav man kan stille for at nå kommunens visioner og mål for miljø- og klima.

Er der tale om større udbud med en væsentlig miljøpåvirkning, kan udbuds-juristerne hente bistand fra miljø- og klimakonsulenterne i kommunens Team Grønne Indkøb.

– Det nye paradigme gør det lettere for kommunens udbudsjurister at foretage miljømæssig ansvarlige indkøb. På den måde er de med til at styrke kommunens miljødagsorden, siger miljø- og klimarådgiver Thomas A. Christensen.

Paradigmet er ikke offentligt tilgængeligt, da det er et dynamisk arbejdsredskab, som hele tiden opdateres. Hvis du ønsker at få det til inspiration, kan du kontakte Thomas A. Christensen på thoach@tmf.kk.dk.


Andre artikler du kan være interesseret i:

Fem nye TCO-værktøjer fra Miljøstyrelsen

Optimering på transporten sparer på miljø og penge

Samarbejde giver grønnere gevinster

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×