Nyt katalog om markedsdialog af temagruppe

Forum for Bæredygtige Indkøbs temagruppe om markedsdialog har udarbejdet et vejlednings- og inspirationskatalog, der henvender sig til både leverandører og indkøbere. Temagruppen så gerne, at der kom endnu mere markedsdialog, og kataloget har til formål at gøre det nemmere og mere overskueligt for leverandører og indkøbere at gå i dialog.

Markedsdialog er vigtigt fordi markedet for bæredygtige produkter og ydelser hele tiden ændrer sig. For indkøbere er det vigtigt at have fingeren på pulsen, og vide hvad markedet kan levere. For leverandører, er det vigtigt at vide hvad indkøberen efterspørger, og at kunne byde ind med nye innovative løsninger. Som temagruppen skriver i katalogets forord:

”For få år siden var det nærmest umuligt at stille krav om elbiler i offentlige udbud, men i dag er de en del af hverdagen hos bl.a. hjemmeplejen i Københavns Kommune, Skive Kommune og hos Post Danmark. For 10 år siden var det både dyrt og besværligt at købe økologi i stor skala, men i dag er hospitalerne i Region Midtjylland og mange andre offentlige og private storkøkkener i fuld gang med den økologiske omstilling”.

Kataloget lægger blandt andet vægt på, at lægge myter i graven, at markedsdialog ikke er i strid med lovgivningen og indeholder også en række cases hvor forskellige former for markedsdialog bliver præsenteret.

Kataloget blev offentliggjort d. 3. november ved arrangementet ”Markedsdialog – en vej til mere effektive og bæredygtige indkøb”, der blev afholdt af Dansk Industri og Københavns kommune under Nordisk Grøn Indkøbsuge.

Hele kataloget kan downloades her

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×