Odense Kommune har brugt bæredygtighed som tildelingskriterium

Odense Kommune har brugt bæredygtighed som et tildelingskriterium og opnået nye miljø- og klimaforbedrende tiltag i et udbud af beklædning. Samtidigt har kommunen opnået en besparelse på 1,5 mio. kr. om året.

Denne case er en del af en case-samling om nyskabende offentlige udbud udgivet på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside

I 2017 udbød Odense Kommune en opgave om at levere og vaske beklædning til kommunens 2.200 medarbejdere i Ældre- og Handicapforvaltningen. Ved at anvende et særligt tildelingskriterium om bæredygtighed med en vægtning på 20 procent skulle de bydende virksomheder tænke bæredygtighed hele vejen rundt i deres tilbud, foruden de krav, minimumskriterierne satte.

Tildelingskriteriet om bæredygtighed var et politisk ønske. Virksomhederne skulle konkurrere om nye bæredygtige tiltag og tænke miljø ind i hele levetiden for materialerne – fra bomuldsproduktion, til vask af tøjet og efterfølgende genanvendelse. Vægtningen har, ifølge den vindende virksomhed, gjort, at det har været nødvendigt at gentænke ydelsen, da udbuddets vinder kunne afhænge af deres bæredygtige tilgange.

Læs casen om Odense Kommunes indkøb af bæredygtigt beklædning her.

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×