Offentligt indkøbssamarbejde om elbiler

Copenhagen Electric, det regionale elbilsekretariat, har netop udsendt et tilbud til alle landets, kommuner, regioner og statslige institutioner om deltagelse i et landsdækkende indkøbssamarbejde for elbiler . For andet år i træk koordineres indkøbssamarbejdet på tværs af alle offentlige organisationer med udbudspligt. Indkøbssamarbejdet gennemføres af Copenhagen Electric i et samarbejde med Købehavns Kommune, som varetager EU-udbuddet på vegne af de tilmeldte deltagere.

HISTORISK LAVE PRISER PÅ ELBILER

I 2014 blev der for første gang gennemført et indkøbssamarbejde som viste, at det var en god forretning for de deltagende organisationer at deltage i samarbejdet. Der blev indkøbt biler med op til 30% rabat. Der bygges i 2015 videre på de gode erfaringer, hvor endnu en fælles rammeaftale indgås hen over foråret. ”Med de gode priser fra sidste år har vi oplevet stor interesse for tiltaget og vi håber, at endnu flere offentlige organisationer vil benytte samarbejdet, så vi kan hente endnu bedre priser hjem til deltagerne i år”, siger Kåre Albrechtsen, sekretariatschef i Copenhagen Electric.

Aftalen der er blevet etableret indeholder en høj grad af fleksibilitet i forhold til deltagernes engagement. Det er således muligt at tilmelde sig indkøbssamarbejdet uden forpligtelser til at købe, og uden at begrænse deltagernes muligheder for at indkøbe på andre rammer eller tilbud.

UDBUDSPLIGTEN LØFTES AF KØBENHAVNS KOMMUNE

Københavns Kommune står for alt det praktiske vedrørende udarbejdelse af EU-udbuddet, samt kontakt til de enkelte deltagere omkring afklaring af behov ved bilkøbet. Samarbejdet er ”non-profit” baseret og foregår ved, at deltagerne betaler et gebyr per handlet elbil, som skal dække Københavns Kommunes ekstraomkostninger. Overstiger de indhentede gebyrer udgifterne tilbagebetales pengene til deltagerne, når regnskabet er gjort op.

Tilmelding til samarbejdet senest d. 31. marts til jonas.mortensen.01@regionh.dk – i mailen oplyses en relevant kontaktperson samt forventet antal elbiler til anskaffelse fra medio 2015 til medio 2016.

For yderligere information kontaktes sekretariatchef Kåre Albrechtsen, telefon 2463 8868, eller konsulent Kathrine Fjendbo, telefon 2482 3237.

Læs mere om elbilsekretariatet her


Andre artikler du kan være interesseret i: 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×