Posten bringes ud med elbiler og elcykler

Elbiler og elcykler skal bidrage til Post Danmarks overordnede mål om at reducere CO2 udledningen med 40 % frem til 2020.

De første elbiler i Post Danmark var 50 elektriske Mercedes-Benz Vito varebiler, som blev købt som en tilbagekøbsaftale med importøren. Erfaringerne med elbilerne har været så gode, at man nu har valgt at købe 25 mindre elektriske varebiler på normale købsvilkår med servicekontrakter. Postbudene er begejstrede for at køre i elbilerne, fordi de er komfortable og smidige. Og serviceudgifterne til elbilerne er det halve i forhold til dieselbilerne. Dog er man med elbilerne mere afhængig af, at de kører en helt fast rute, så de ikke løber tør for strøm undervejs.

Post Danmark bruger allerede elcykler, der kan have mere post med og giver postbudene en bedre komfort. Nu har man også investeret i lidt større elkøretøjer, der er en mellemting mellem trehjulede elcykler og biler og som er gode i f.eks. villaområder.

Post Danmarks mål er at benytte flere og flere elkøretøjer. Dertil er der øget fokus på brændstoføkonomien. Det har blandt andet betydet, at postbude er sendt på kørekurser for at minimere brændstofforbruget. Endelig ønsker man generelt at få flyttet mere af transporten fra biler og fly over på skinnerne.

Læs mere her


Andre artikler du kan være interesseret i:

Gartner- og vejservice holder luften ren i Frederiksberg Kommune

Kan elbiler leve op til hjemmeplejens kørselskrav?

Post Danmark fylder lasten op

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×