Region Syddanmark satser på de grønne indkøb

Den 27. oktober vedtog regionsrådet, at Region Syddanmark fremover vil være en del af Miljøministeriets Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb.

Sammen med blandt andet Region Midtjylland og en række kommuner vil Region Syddanmark fremover være med til at stille enslydende miljøkrav til virksomhederne. Samtidig indebærer partnerskabet en forpligtelse til at dele de gode idéer. Dette glæder miljøministeren:

– Jeg er glad for, at Region Syd nu går med i vores partnerskab, og jeg håber, at vi snart får de sidste tre med også. Regionerne har et stort indkøbsvolumen, så det batter virkelig at få dem med. Det offentlige køber hvert år ind for 300 mia. kr., og med så stort et indkøb kan vi bane vejen for et større marked med grønne produkter, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

Region Syddanmark køber årligt vare- og tjenesteydelser for 7 mia. kr. Som offentlig indkøber kan regionen i væsentlig grad være med til at understøtte den grønne efterspørgsel.

 • Læs pressemeddelelsen her
 • Læs mere om Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb her

Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb har eksisteret siden 2006 og består af Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Odense Kommune, Herning Kommune, Sønderborg Kommune, Egedal Kommune, Gladsaxe kommune, Frederiksberg Kommune, Roskilde Kommune, Vandcenter Syd i Odense, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Miljøministeriet.

 

 • Bliv medlem: Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev. Det er nemt og gratis!
 • Kalender
  Se hvad der kommer af spændende arrangementer, der relaterer sig til bæredygtige indkøb.
 • Se inspirationsvideoer
  om grønne indkøb i det offentlige

  Viden & Værktøjer

  Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

  Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

  Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

  Alt om Viden & Værktøjer ⇢

    TILMELD NYHEDSBREV

  TILMELD NYHEDSBREV

  Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
  Det er nemt og gratis!
  ×