Svanemærket – 25 år for miljø og mennesker

Fødselsdag: Nordens officielle miljømærke kan d. 6 november fejre 25 år med vækst og bæredygtig udvikling.

I årene der er gået siden Nordisk Ministerråd i 1989 valgte at indføre Svanemærket, er tusindevis af produkter og serviceydelser blevet svanemærket. Den velkendte grønne svane findes på produkter lige fra papirblokke til rengøringsmidler og hoteller – og den store udbredelse vidner om, at både forbrugere og virksomheder har taget Svanen til sig, fordi den gør det enkelt at vælge mere miljøvenligt.

Miljømærket Svanen står for skrappe miljøkrav og krav til kemikalier, og kravene bliver løbende strammet, så de understøtter en bæredygtig udvikling. Målet med Svanemærket er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Derfor er hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering med i vurderingen når kravene til miljømærkede produktet fastsættes – til gavn for miljø, mennesker og Jordens ressourcer.

På det danske marked findes der i dag mere end 8.000 svanemærkede produkter og serviceydelser inden for 46 produktkategorier. Og mange flere er på vej. Den stigende efterspørgsel efter svanemærkede produkter – især fra det professionelle marked –  er i høj grad med til at motivere producenter til at miljømærke flere produkter.  Producenter, der vil have Svanen på deres produkter, skal gennem en omfattende certificering, ligesom der bliver ført løbende kontrol med, at produkterne lever op til kravene.

Fødselsdagen bliver i Danmark markeret med en kampagne, som via udendørs reklame, annoncer, online og sociale medier vil engagere danskerne, og løfte kendskabet til hvad Svanemærket står for.

Du kan læse mere om kampagnen på her eller få opdateringer om miljømærkede produkter på facebook.

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×