Vesten importerer varer produceret af ’moderne slaver’

De vestlige lande handler med varer for 350 milliarder dollar, der mistænkes for at være produceret under slavelignende forhold, viser en ny rapport

Af CSR.dk – Forum for bæredygtig forretning

Vesten bærer et stort ansvar for, at millioner af mennesker i dag arbejder under forhold, som bedst kan beskrives som moderne slaveri.

Det konkluderer en ny rapport fra Global Slavery Index, som siger, at de vestlige lande handler med varer for 350 milliarder dollar (godt 2.260 mia. kr.), der med risiko er blevet produceret i arbejdssituationer, som involverer trusler, vold og bedrag, skriver dr.dk. Det er ifølge rapporten virkeligheden for i alt 40 millioner mennesker.

Vestens regeringer skal ind i kampen 
Rapporten er udviklet i samarbejde med Walk Free Foundation, som er en fond, der arbejder aktivt for at bekæmpe slaveri og menneskehandel.

Og ifølge stifteren bag fonden, Andrew Forrest, skal rapporten presse regeringer og virksomheder til at sætte en stopper for moderne slaveri.

Læs hele artiklen på CSR’ hjemmeside.

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×