Links

Her er en liste over links, der kan hjælpe dig godt på vej med de bæredygtige indkøb.

Miljøstyrelsen
Læs om styrelsens generelle arbejde med at fremme grønne indkøb.

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb
Et samarbejde mellem offentlige organisationer, der ønsker at gøre en indsats for miljøet gennem indkøb. Partnerskabet er baseret på fælles forpligtende indkøbsmål.

Den ansvarlige indkøber
Webportal som samler inspiration til krav om samfundsansvar i offentlige indkøb, herunder miljøkrav i flere produkttyper.

Bedre Udbud
En del af Konkurrence- og Forbrugestyrelsens vejledningsindsats om den nye udbudslov, som skal øge kendskabet til de nye regler og give inspiration til at anvende de nye muligheder i udbudsloven.

Europa Kommissionens hjemmeside for offentlig grønne indkøb
Læs om kommissionens arbejde indenfor offentlige grønne indkøb. Her findes bl.a. værktøjer, vejledninger og kommisionens håndbog for offentlig grønne indkøb.

ICLEI
International sammenslutning af lokale, regionale og nationale myndigheder regeringer og andre organisationer der arbejder for bæredygtig udvikling.

Baltic GPP 
EU-projekt, der gennem træningsforløb og værktøjer skal styrke videndeling på tværs af landegrænser samt fremme grønne offentlige indkøb i hele regionen.

Miljømærkning Danmark
Miljømærkning Danmark varetager miljømærkerne Blomsten og Svanen i Danmark og fungerer samtidig som kontrolinstans i forhold til mærkerne.

Statens og kommunersnes Indkøbscervice
Indkøbsorganisation der gennemfører udbud på vegne af den offentlige og halvoffentlige sektor ved at indgå rammekontrakter med leverandører. Læs bl.a. om samfundsansvar og miljøkrav I SKI-aftaler.

Indkøbere i Danmark
Forening af offentlige indkøbere og leverandører til det offentlige

Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling
Rådet er stiftet af en række danske virksomheder med det formål at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne gennem udvikling og implementering af bæredygtighedsbegrebet.

Dansk Indkøbs- og Logistik Forum
Forening for indkøbere og logistikere, som arbejder for at forbedre den indkøbs- og logistikfaglige standard i den private og offentlige sektor.

Green Network
Medlemsbaseret erhvervsnetværk, der formidler viden og værktøjer om forretningsdrevet samfundsansvar.

Key2Green
Frivilligt samarbejde mellem danske miljønetværk, som tilbyder kompetencer og værktøjer til at udpege vigtige miljøforhold i virksomheden.

Madkulturen
Projektleder på initiativet Kloge Fødevareindkøb, som tilbyder rådgivning til økologisk omlægning af offentlige køkkener samt generel fremme af bæredygtig fødevareproduktion og indkøb.

Energiforum Danmark
Forum for professionel sparring og formidling af løsninger til reduktion af energiforbruget.

Energistyrelsen: Spar Energi
Styrelsen har udviklet siden ”Spar Energi” med gode råd om energibesparende produkter, beregningsværktøjer m.m.

CradlePeople
Netværk af virksomheder, eksperter og almindelige borgere som arbejder for at fremme cirkulær økonomi.

Rethink Business
Projekt der skal fremme grøn erhvervsudvikling, vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland. Dette gøres ved at hjælpe virksomheder med at udnytte deres ressourcer bedre vha. nye forretningsmodeller baseret på cirkulær økonomi og Cradle 2 Cradle.

Green 21
Digital værktøjskasse for mindre og mellemstore virksomheder, som ønsker at øge graden af bæredygtighed i alle eller nogle aspekter af deres virksomheds hverdag.

Green Cities
Samarbejde mellem Albertslund, Allerød, Herning, Kolding og Københavns kommune omkring en række fælles forpligtende mål ift. miljø og bæredygtighed bl.a. gennem grønne indkøb.

Greater Copenhagen & Skåne Committee
Politisk interesseorganisation som arbejder for at fremme videndeling og samarbejde omkring bl.a. bæredygtige offentlige indkøb på tværs af sundet.

Dansk initiativ for etisk handel
Initiativ til fremme af etisk og bæredygtig international handel. Arbejder bl.a. med at finde løsninger på de udfordringer danske virksomheder og organisationer står overfor i relation til ansvarlig produktion, indkøb og leverandørstyring.

Klimabevidst.dk
Online klimaværktøj, som henvender sig til små og mellemstore virksomheder, kommuner og offentlige institutioner. Siden indeholder inspiration og vejledning til konkrete “grønne” tiltag.

Primes
EU-støttet projekt, der hjælper kommuner med at overkomme barrierer for grønne indkøb bl.a. gennem kompetenceudvikling, rådgivning og erfaringsudveksling.

 

Se inspirationsvideoer
om grønne indkøb i det offentlige

Viden & Værktøjer

Cases: Her finder du cases om grønne indkøb. Brug dem som inspiration til arbejdet med grønne indkøb.

Værktøjer: Vi har samlet en liste af værktøjer til bæredygtige indkøb som kan guide dig videre.

Regler og rammer: Her finder du vejledninger til regler og rammer for grønne indkøb, og læse om frivillige og lovgivningsmæssige forpligtelser.

Alt om Viden & Værktøjer ⇢

  TILMELD NYHEDSBREV

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig som medlem og modtag vores nyhedsbrev.
Det er nemt og gratis!
×